4 Φεβρουαρίου 2021

Μαθήματα Αστρολογίας – Οι Πλανήτες (Μέρος πρώτο)

Σύμφωνα με τον αρχαίο κόσμοι υπάρχουν 7 διαφορετικές ενέργειες στον Ουρανό. Εν έτη 2021 μετράμε επίσης και τους εξω κρόνιους πλανήτες αλλά και τους αστεροειδής! Σε αυτό το μάθημα θα δούμε τους Πλανήτες!  Πλανήτης σημαίνει αυτός που πλανιέται! Σε σύγκριση με τους Απλανής που δεν πλανιούνται

Το Ηλιακό μας σύστημα περιέχει 10 Πλανήτες και ο κάθε ένας έχει διαφορετική περίοδο περιστροφής γύρο από το μητρικό μας άστρο αλλά και την βόλτα που κάνουν στον ζωδιακό κύκλο!


Έχουμε λοιπόν τους Εσωτερικούς πλανήτες που είναι ποιο γρήγοροι και μας μιλάνε για τον χαρακτήρα του ατόμου που ουσιαστικά εδώ είναι ο Ήλιος (που δεν είναι πλανήτης), ο Ερμής, η Αφροδίτη, ΓΗ και η Σελήνη ο Άρης και η Ζώνη των Αστεροειδών. Έπειτα έχουμε τους Εξωτερικούς πλανήτες που μιλάνε περισσότερα για τα Γεγονότα και βρίσκονται πέρα από την Ζώνη των Αστεροειδών και είναι ο Δίας, ο Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας,

Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τους πλανήτες σε καλούς και κακούς, αυτό είναι λάθος! Η όψη είναι αυτή που θα τον κάνει τον πλανήτη να εχει καλή η κακή όψη σε ένα γενέθλιο ωροσκόπο η ακόμα και σε μία ωριαία αστρολογία! Ο κάθε πλανήτης εκτός από την  παραδοσιακή του Ερμηνεία έχει και την πολιτική του σημασία.

Έχουμε ξανά πει ότι η Αστρολογία δεν είναι ακριβός ένα μέσο πρόβλεψης αλλά είναι μια «Γλώσσα» ας το πούμε έτσι που αν κάποιος κατανοήσει να την μιλάει η να την γράφει γνωρίζει πολλά περισσότερα!

Σε αυτά τα μαθήματα δε θα ασχοληθούμε με την διέλυεση του κάθε πλανήτη στα ζώδια, αλλά θα δούμε τις εκφράσεις και τις επιθυμίες αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες τους αλλά και την δράση τους!

 Εσωτερικοί Πλανήτες!

 

Ήλιος

Το μεγάλο Φως, ο ήλιος δεν είναι πλανήτης αλλά Αστήρ! Είναι το μητρικό μας άστο, Η Ζωή, η ζωντάνια, το Εγώ, η ατομικότητα, η δημιουργικότητα, η θέληση, η Συνείδηση, η έκφραση του Εγω.

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: 30 μέρες!

Κυριαρχία: Λέοντα

Έξαρση: Κριός

Αδυναμία: Υδροχόος

Πτώση: Ζυγός

Πολιτική Αστρολογία:

Ο Ανώτερος Άρχοντας κράτους, Ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, ο Βασιλιάς, τα διακεκριμένα άτομα, οι παράγοντες του κράτους, δικαστές, νομάρχες κλπ.

 


Σελήνη

Το μικρός Φως, ο Μέτριος Ευεργέτης, το Υποσυνείδητη, η οικογένεια, η μητρότητα, η το ένστικτο, η ευαισθησία, οι συναισθηματικές μας ανάγκες, η Γυναίκα!

 

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: 2,5 μέρες!

Κυριαρχία: Καρκίνος:

Έξαρση: Ταύρος

Αδυναμία: Αιγόκερως

Πτώση: Σκορπιός:

Πολιτική Αστρολογία:

Είναι ο Λαός, η μάζα, τα δημόσια θέματα, η Γυναίκες. Τι συγκινεί τον λαό, το περιβάλλον και την έννοια της πατρίδας. Τα αγροτικά θέματα, η γονιμότητα!

 

Ερμής

Είναι ο μέτριος Ευεργέτης! Η Επικοινωνία, το Μυαλό, η πνευματικότητα, η έκφραση, η σκέψεις, η έρευνα, η μελέτη,, η μεταφορά, η συγκοινωνίες, η πονηριά, η νοημοσύνη και η μνήμη,

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: ορθόδρομος 7 με 15 ημέρες, ανάδρομος όμως ίσως και δύο μήνες!

Κυριαρχία: Δίδυμοι και παρθένος

Έξαρση: Παρθένος

Αδυναμία: τοξότης

Πτώση: Ιχθείς!

 

Πολιτική Αστρολογία:

Κυβερνά τον κόσμο των γραμμάτων, τις εκδόσεις τη λογοτεχνία, τα γραπτά και τα γράμματα, οι συμφωνίες, το εμπόριο, την παιδεία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς!

 

Αφροδίτη

Ο μικρός Ευεργέτης (ο μεγάλος είναι ο Δίας). Αγάπη, ομορφιά, συνεργασία, γάμος, σχέσεις, αρμονία, τέχνη. Ο προσωπικός μαγνητισμός η δημιουργία, έλξη, χρήματα, αισθηματικός κόσμος, τύχη,

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: ορθόδρμη 3 εβδομάδες, Ανάδρομη: 1,5 μήνα περίπου!

Κυριαρχία: Ταύρος, Ζυγός.

Έξαρση: Ιχθείς

Αδυναμία: Κριός

Πτώση: Παρθένος!

Πολιτική αστρολογία:

Κυβερνά το συναίσθημα του Λαού, ότι έχει σχέση με τα καλλιτεχνικά και την καλαισθησία, τέχνη, μουσική, μόδα. Γάμος και γεννήσεις!

 

Άρης

Ο Μικρός Κακοποιός*! Η Δράση, η επιθετικότητα, ενεργητικότητα, το πάθος, το θάρρος  η ανταγωνιστικότητα, η δύναμη, η σύγκρουση, το σθένος. Αθλητισμός, ο πόλεμος! Η σεξουαλικότητα,

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: ορθόδρμος δύο μήνες, ανάδρομος 1,5 μήνα!

Κυριαρχία: Κριός

Έξαρση: Αιγόκερως

Αδυναμία: Ζυγός

Πτώση: Καρκίνος!

Πολιτική αστρολογία:

Κυβερνά την δραστηριότητα του Λαού, δηλαδή το πόσο δημιουργικός είναι η νωθρός. Οι στρατιώτες, χειρουργοί. Οι εμπόλεμες καταστάσεις από και προς το λαό. Η σχέσης με τις μηχανές την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα, οι φωτιές οι πυρκαγιές και το σίδερο!

 

Στο δεύρερο μέρος θα μικήσουμ για τους εξωτερικούς πλανήτες!