28 Ιανουαρίου 2021

Μάθημα Αστρολογίας - οι Δώδεκα οίκοι (Δεύτερο μέρος)

 


Το δεύτερο και τελευταίο μέρος των οίκων και το πως παρουσιάζονται στην κοινή αστρολογία, αλλά και στην πολιτική αστρολογία όπως επίσης και Ωριαία αστρολογία!


Έβοδμος οίκος

Ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού με κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη. Αντιπροσωπεύει το Εμείς, αλλά και συγκεκριμένα το Συν, συνεργάτες, σύντροφοι, συγκάτοικοι, Γάμος, μόνιμες σχέσεις.

Πολιτική:

Εδώ εχουμε να δούμε την σχέση της χώρας μας με τους άλλους λαούς, ειναι γωνιακός οίκος και έτσι μας δίνει την φιλική η εχθρική τάση η την ανταγωνιστική, οι εχθροί ενώς κράτους, το εμπόριο με ξένες χώρες, οι γάμοι και τα διαζύγια!

 

Όγδοός οίκος

Ανήκει στον Σκορπιό με κυρίαρχο πλανήτη τον Άρη (Πλούτωνα στην νεότερη αστρολογία!). Αντιπροσωπεύει τα περιουσιακά στοιχεία, τα οικονομικά απο εξωτερικούς παράγοντες, κληρονομιές, φορολογικά δάνεια, τα μυστήρια, την μαγεια, το έγκλημα, τον εγκλωβισμό. Μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρίες όπως και οργανισμοί, κρυφοί εχθροί.

Πολιτική: 

Τα κεφάλαια του κράτους, θνησιμότητα, οι αυτοκτονίες, οι συντάξεις, ασφαλιστικό ταμείο και ιδρύματα, το χρηματιστήριο, τα χρέη του κράτους απο άλλα κράτη.

 

Ένατος οίκος

Ανήκει στον Τοξότη με κυρίαρχο πλανήτη τον Δία. Αντιπροσωπεύει την μόρφωση και την αναζήτηση της, η ανώτερη εκπαίδευση, πανεπιστήμιο,  μεγάλα ταξίδια, θρησκευτικά και ηθικά ιδεώδη, εξωτερικό, ξένοι, και ο Νόμος!

Πολιτική: 

Είναι τα νομικά θέματα, τα δικαστήρια, οι δικαστές ο κλήρος, η θρησκεία, η ηθική, η επιστήμη, η ανώτερη μορφή, η θρησκευτική στάση του λαού, το εμπόριο με μακρινές χώρες και η ναυτιλία (οχι η πολεμική!)

 

Δέκατος Οίκος (Μεσουράνημα)


Ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου με κυρίαρχο πλανήτη τον Κρόνο. Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την καριέρα, το επάγγελμα, τις φιλοδοξίες, τους στόχους, οι τιμές, δόξες, η Πειθαρχία, ο πατέρας για τις γυναίκες και η μητέρα για τους άντρες!

Πολιτική:

Σημαντικός οίκος αφού μας δείχνει τον αρχηγό κράτους, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τα δημόσια πρόσωπα., την υψηλή κοινωνία, τον Βασιλιά, η ανώτερη αρχή. Την τιμή και την φήμη της Χώρας!

 

Εντέκατος οίκος:

Ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου με κυρίαρχο πλανήτη τον Κρόνου (Ο ουρανός στην νεότερη αστρολογία!). Αντιπροσωπεύει την κοινωνικότητα τον Αλτρουισμό, την φιλία, τις σχέσεις με το σύνολο, δραστηριότητες, τις ομάδες, την τεχνολογία, τις πνευματικές απολαύσεις.

Πολιτική:

Ανήκει το κοινοβούλιο, το υπουργείο δικαιοσύνης, νομοθετικά έργα, οι φιλικές σχέσεις με αλλα κράτη. Η Αεροπορία του κράτους και τα τεχνολογικά επιτεύγματα τους κράτους.

 

Δωδέκατος οίκος

Ανήκει στον Ιχθύ με κυρίαρχο πλανήτη τον Δία (ο Ποσειδώνα στην νεότερη αστρολογία!) αντιπροσωπεύει την ψυχολογική πλευρά του εαυτού μας το υποσυνείδητο μας τις δοκιμασίες! Τον εγκλωβισμό το τέλος! Φανερούς εχθρούς,

Πολιτική:

Τα κρυφά σχέδια των πολιτικών που ο λαός δε θα τα μάθει, μυστικές υπηρεσίες, μυστική πράκτορες, κατάσκοποί, κρυφοί εχθροί, φυλακές, ταλαιπωρία, άσυλα, αναμορφωτήρια, νοσοκομεία. Γενικά οι χώροι εγκλεισμού, εξορίας, μετανάστευσης. Το έγκλημα οι φόνοι, οι εγκληματίες και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις!

 

Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για τους πλανήτες!