26 Ιανουαρίου 2021

Μάθημα Αστρολογίας - οι Δώδεκα οίκοι (Μέρος πρώτο)


Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι αστρολόγος, δεν ασχολούμε με την Αστρολογία, ωστόσο μερικά πράγματα τα γνωρίζω! Αυτά τα ιδιαίτερα μαθήματα λοιπόν Αστρολογίας που θα κάνουμε σε αυτά τα μέρη θα κατανοήσουμε λίγο τον ουρανό μας αλλά και το πως προβλέπουν τα πράγματα! Πάμε λοιπόν να δούμε στο πρώτο μέρος τους δώδεκα οίκους!

Οι Δώδεκα Οίκοι

Ο ουρανός χωρίζεται σε τέσσερα Τεταρτημόρια, το κάθε τεταρτημόριο χωρίζεται σε τρείς τομείς. Αυτά ονομάζονται οίκοι! Ο κάθε οίκος ανήκει σε ένα ζώδιο που κυβερνάτε απο έναν πλανήτη, ο κάθε οίκος χωρίζεται σε τριάντα μοίρες και δέκανους η δεκαήμερα!!! Πάμε λίγο να τα δούμε έτσι ώστε να έχουμε μία γενική εικόνα σε απλή μορφή!

 

Πρώτος οίκος - Ο Ωροσκόπος!

Ουσιαστικά είναι το ανατέλλων ζώδιο! Ο πρώτος οίκος ανήκει στον Κριό με κυριαρχία στον πλανήτη Άρη. Εδώ θα δούμε τον Εαυτό μας, το Εγώ μας, την προσωπικότητα μας, το σώμα μας, την εξωτερική εμφάνιση, το πως φαινόμαστε στους άλλους!

Πολιτική Αστρολογία: Αντιπροσωπεύει τον Λαό, την γενική κατάσταση της χώρας, τις κρατικές υποθέσεις και δημόσια έργα! Οι απλοί άνθρωποι, επίσης το υπουργείο εσωτερικών.


Δεύτερος οίκος: 

Ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου με κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη. Αντιπροσωπεύει τα υλικά αγαθά, τα οικονομικά μας, τα χρήματα που αποκτούμε, τον αγώνα μας. Το πως αντιμετωπίζουμε την ύλη!

Πολιτική αστρολογία: Αντιπροσωπεύει την οικονομία του λαού, την εθνική οικονομία, τα έσοδα, το χρηματιστήριο, τα χρήματα, το εμπόριο, οι τράπεζες, η συναλλαγές.

 

Τρίτος οίκος:

Ανήκει στους Διδύμους με κυρίαρχο πλανήτη τον Ερμή. Αντιπροσωπεύει την


πνευματική αντίληψη, την ικανότητα επικοινωνίας και τις σκέψης μας, το γράψιμο, συγκοινωνίες και σύντομες μετακινήσεις!

Πολιτική Αστρολογία: Μετακομίσεις, μαζική μεταφορά, λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα, μετρό, αυτοκίνητα, Εφημερίδα, Βιβλία, Συγγραφής, συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες. Μετοχές και ομόλογα!


Τέταρτος οίκος:

Ανήκει στον Καρκίνο με κυρίαρχο πλανήτη την Σελήνη. Αντιπροσωπεύει την μητέρα, την οικογένεια, τα κτήματα την ασφάλεια, και τα ακίνητα! πολιτική αστρολογία: έχει σχέση με τα κτίρια και την Γη, η σοδειά, η γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, σεισμοί, καιρικές συνθήκες και η αντιπολίτευση (ο δέκατος οίκος ειναι η κυβέρνηση!)

Πέμπτος Οίκος:

Ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα με κυρίαρχο πλανήτη τον Ήλιο!

Αντιπροσωπεύει την δημιουργική ικανότητα μας, τα παιδιά και τον έρωτα. Τα τυχερά παιχνίδια, συναθροίσεις και Party!

Πολιτική αστρολογία: Διασκέδαση, τύχη, τζόγος και καζίνο. Θέατρα, ταβέρνες. Οι Πρέσβεις εκπρόσωποι σε άλλα μέρη. Η σχέσης του κράτους με τα παιδιά!


Έκτος οίκος:

Ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου με κυρίαρχο πλανήτη Ερμή. Αντιπροσωπεύει την Εργασία, τις υπηρεσίες την προφορά μας στην κοινωνία. Ο οίκος της Υγείας και την προδιάθεση για ασθένειες!

Πολιτική Αστρολογία: καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, οι εργαζόμενοι, η δημόσια υγεία. Είναι ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό, τα σώματα ασφαλείας.

 

Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για τους επόμενους οίκους!