28 Νοεμβρίου 2021

Αστερισμός Κασσιόπης – Stellar Uranium

Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε ο Αστερισμός αυτός είναι του Πτολεμαίου και


δείχνει να είναι μία καθιστή γυναίκα! Συνορεύει με τον αστερισμό του Περσέα της Ανδρομέδας και του Κηφέα και τα αστέρια εκτείνονται στις μοίρες του Ταύρου.

Ο Αστερισμός

Μυθολογικά είναι η γυναίκα του Κηφέα και μητέρα της Ανδρομέδας που μεταφέρθηκε στον ουρανό λόγο των πράξεων του Περσέα! Η Κασσιόπη καυχιόταν οτι είναι η πιό όμορφη απο την Ήρα και τις Νηρηίδες! Στον αστερισμό βλέπουμε  μία γυναίκα στο θρόνο της ανάποδα που την έδεσαν και την καταδίκασαν να ειναι ταπεινή ενώ όλο της το σώμα βρίσκεται στον γαλαξία!!

Σαν αστερισμός περιέχει  157 αστέρες με 7 απλανής με κύριο τον Schedir. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο σαν αστερισμός έχει φύση Κρόνου και Αφροδίτης οπότε σε κάνει ατημέλητο, ανήθικο ξεδιάντροπο, επαναστατικό, μοχθηρό σου φέρνει λύπες στις χαρές! Σαν κάρτα Ταρώ είναι η Αυτοκράτειρα ενώ σαν Εβραϊκό γράμμα το beth!

Αστέρας Schedir

Ο Απλανής αστέρας Schedir βρίσκεται στο στήθος της Κασσιόπης και το όνομα του προέρχεται από το αραβικό Sadr που σημαίνει στήθος ενώ ένας άλλος αστρολόγος


τον ονόμασε Al Dhat al Kursiyy που σημαίνει η Κυρία στην Καρέκλα! το βρίσκουμε στις 7 47 μοίρες του Ταύρου και ο ήλιος κάνει σύνοδο στις 27 Απριλίου! Σαν άστρο απέχει από τον Ήλιο 228 έτη φωτός μακριά! Έχει φύση Κρόνου και λίγο Αφροδίτης όπως όλα τα αστέρια της Κασσιόπης και αν σαν άστρο κορυφώνεται φέρνει Βελτιωμένη υγεία, φήμη και βοήθεια ανώτερα! Δεν θεωρείτε Άτυχο αστέρι ωστόσο μία ορισμένη δαιμονική δύναμη την περιέχει σαν τον αστέρα Hamal!  ‘όταν βλέπουμε τον αστέρα αυτόν στον Ωροσκόπο τότε σε βοηθάει να είσαι Υγιές, σου φέρνει κέρδος από βιομηχανία και τον καλό γάμο! Όπως επίσης αν το δούμε στο Μεσουράνημα τότε θα μας βελτιώσει την υγεία και θα μας φερει φήμη και βοήθεια από τους ανωτέρους!

Για τις μάγισσες!

Για τις μάγισσες το άστρο αλλά και σαν αστερισμός άνηκε στην Ασφοδέλια φατρία που το χρησιμοποιούσαν για να τιμωρήσουν τους αντιπάλους τους για αυτό δημιούργησαν μία ιερή σφραγίδα που σκοπό έχει την κατάβαση της ψυχής στην απέραντη όχθη αλλά και την τιμωρία το να παγώσεις κάποιον (όχι συναισθηματικά!). Όταν μία Ασφοδέλια έπαιρνε την απόφαση να το χρησιμοποιήσει κανείς δε θα μπορούσε να κάνει κάτι! Ωστόσο έχει και την καλή πλευρά των Κέδρινων μαγισσών που έφερνε φήμη και έδενε το αξίωμα και την θέση που είχε η εκάστοτε μάγισσα!