20 Νοεμβρίου 2021

Αστερισμός Περσέα - Stellar Uranium

Στις 19/11/2021 η σελήνη βρισκόταν στον αστερισμό του Περσέα και δίπλα στο αστέρι Algol! Ας μάθουμε μερικά πράγματα γι αυτόν!

Λίγα λόγια για τον Περσέα


Ο Μυθικός Ήρωας Περσέας κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό ακριβός πάνω απο τον αστερισμό του Ταύρου κάτω απο την Κασσιώπη και τον αστερισμό της Ανδρομέδας! Περιέχει 158 αστέρες εκ των οποίων τα δώδεκα ειναι απλανής με πρώτο τον αστέρα
Algol!

Σαν αστερισμός χαρίζει εξυπνάδα, τόλμη και

περιπετειώδης φύση αλλά με μία μικρή τάση στο ψέμα! ο αστερισμός αυτός μας μιλάει για γεγονότα που επηρεάζουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ιδικά όταν ειναι μετεωρολογικά φαινόμενα!

Ιστορικά η Μυθολογικά ο Περσέας ήταν γιός του Δία και της Δανάης και είναι αυτός που σκότωσε την Μέδουσα Γοργό αλλά και αυτός που έσωσε την Ανδρομέδα απο το Κύτος!  

 

Αστέρας Algol!

Ο δαιμονικός αστέρας Algol βρίσκεται στις 26 10 μοίρες του Ταύρου και βρίσκεται στο αριστερό χέρι του αστερισμού του Περσέα και ειναι το μάτι στο κεφάλι της Μέδουσας! Το όνομα Algol προέρχεται απο τα αραβικά Al -Ghul (Γκαούλ) που σημαίνει Κεφάλι του Δαίμονα! Απέχει απο την γη 92,8 έτη φωτός και ο Ήλιος τον συναντά στις 16 Μαίου. Στην Αστρολογία ο Algol (Αλγκόλ) είναι ένα Άτυχο αστέρι για αυτό και ο Πτολεμαίος το χαρακτήριζε και συνέδεσε με τον θάνατο και τον αποκεφαλισμό αντικατοπτρίζοντας τον θάνατο της Μέδουσας!

Ιστορικά εχει συνδεθεί με την Βία και τον θάνατο μεγάλων πολιτισμών απο τον



Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα και πλήττει κάθε πλανήτη που βρίσκεται 5 μοίρες απόσταση απο αυτόν!

Σαν αστέρας έχει φύση Κρόνου και Δία και φέρνει αξιοπρέπεια, σε κάνει ευσεβής και συντηρητικό κτητικό!

Όταν ο Αλγκόλ βρίσκεται στον Ωροσκόπο τότε θα σου προσφέρει Τιμή και προτίμηση, ενώ όταν συνδέεται με την Σελήνη προσφέρει απλόχερα τον Βίαιο θάνατο η ακραία ασθένεια όπως επίσης αναπόφευκτά ατυχήματα και σοβαροί τραυματισμοί  στο κεφάλι!

Για τις μάγισσες Stellar Uranium

Οι μάγισσες χρησιμοποιούσαν τον αστέρα Algol για να προστατευτούν απο τους εχθρούς τους! Για υτό και έφτιαχναν μία σφραγίδα με το κεφάλι της Γοργόνας και το μελετούσαν για να προστατευτούν αλλά και να καταστρέψουν τον εχθρό τους! Το γνωστό φυλαχτό του Algol ονομάζεται Γοργόνειο και το βλέπουμε στην Ασπίδα της Θέας Αθηνάς! 

Τα παράδοξα του Algol

1) Σύμφωνα με την Αστρονομία ο Algol ειναι διάδικό αστέρι σε κοντινή απόσταση και καταγράφηκε η μεταβλητότητα του πρώτη φορά 1670 αλλά και πιο πρίν!!! Κάθε 69 ώρες ο Αστέρας

Algol αποκρύπτετε απο τον αστέρα που τον περιβάλει και κρατάει 4 ώρες!!! Κάθε φορά που τον αποκρύπτει θεωρούν οτι το μάτι της Γοργόνας κλείνει και οταν ειναι ελεύθερο και δεν αποκρύπτεται το μάτι της Γοργόνας ειναι ανοιχτό! Κάθε φορά που το μάτι ειναι ανοιχτό γίνονται τα χειρότερα στην ιστορία της ανθρωπότητας!

1) Πριν 7,3 εκατομμύρια χρόνια ο Αστέρας Algol πέρασε σε απόσταση 9,8 έτη φωτός και επηρέασε το νέφος του Ορρτ του Ηλιακού μας συστήματος και έστειλε αρκετούς αστεροειδής προς την Γη μας!