10 Ιανουαρίου 2022

Αστερισμός Καρκίνου - Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)


Ήρθε η ώρα να γράψω για αυτόν τον αστερισμό και να μιλήσουμε λίιιγο περισσότερο εκ βαθέων για αυτόν και καλύτερα να μιλάμε για αυτόν σαν Ζώδιο! 

Λίγα λόγια για τον Καρκίνο

Ο Αστερισμός του Καρκίνου βρίσκεται στο δεύτερο τεταρτημόριο του ουρανού και κυβερνά τον 4ο οίκο! Βρίσκεται ανάμεσα στον Λέοντα και στους Διδύμους όπως επίσης και στον Μικρό Κύνα! Περιέχει 104 αστέρια απο τα οποία τα 6 ειναι απλανής αστέρες (Fixed star).

Στους Μύθους ο Καρκίνος είναι ο Κάβουρας που έστειλε η Ήρα να δαγκώσει την φτέρνα του Ηρακλή κατα την διάρκεια που πολεμούσε την Λερναία Ύδρα που ειναι διπλανός αστερισμός!! Ο Πτολεμαίος είπε οτι τα δύο αστέρια του Καρκίνου στα μάτια του έχουν φύση Ερμή και λίγο Άρη, ενώ οι Δαγκάνες έχουν φύση Κρόνου και Ερμή. Ο ήλιος εισέρχεται στον Καρκίνο 16 ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου. Ζωδιακά όμως κυβερνά απο 22 Ιουνίου μέχρι 22 Ιουλίου.

Οι Ρωμαίοι στην θέση του Καρκίνου έβλεπαν ένα Χταπόδι ενώ τον 17ο αιώνα έβλεπαν έναν αστακό. Οι Σουμέριοι και Βαβυλώνιοι στην θέση του Καρκίνου έβλεπαν μία Χελώνα, ενώ οι Αιγύπτιοι έβλεπαν το ιερό Σκαθάρι που συνδεόταν με την Αθανασία!

 

Εποχή του Καρκίνου

Η τελευταία φορά που η Ισημερία έπεφτε στον Καρκίνο ήταν το 8.650π.χ με 6.500π.χ. ήταν η εποχή που η Σελήνη πήρε τα πάνω της και η Μητριαρχική θεότητα πήρε την
άνοδο, αυτό σημαίνει οτι εκείνη την εποχή η λατρεία της  Μητέρας Γης η Γαίας ήταν στο πικ της! Βρισκόμαστε στην Νεότερη Μεσολιθική εποχή (33000π.χ με 80000π.χ) με την γόνιμη ημισέληνος να ειναι ευρέως σωστή για την Γεωργία και κυρίως στην Ανατολική Ασία που γίνετε καλλιέργεια Ρυζιού και Κεχριού και το τέλος του ανθρώπου του Νεάντερταλ! Ανάπτυξη της πόλης Ιεριχώ στις όχθες του ποταμού Ιορδάνη ενώ λίγο παραδίπλα η ανάπτυξη του Τσατάλχογιούκ! Στην Ελλάδα έχουμε ενδείξεις Ναυσιπλοΐας και αλιείας στο Αιγαίο και την πρώτη εμφάνιση Κεραμικής τέχνης και κατασκευή μόνιμων σπιτιών. Στους Μινωήτες βρίσκουμε αγαλματίδια σε μορφή γυναίκας και άλλα φαλλικά σύμβολα και ομοιώματα! Ωστόσο σε εκείνη την εποχή γίνετε και η καταστροφή της Ατλαντίδας  

 

Το Σύμβολο του Καρκίνου


Το ιδεόγραμμα του Καρκίνου σαν σύμβολο συμβολίζει τα Στήθη της μητέρας Γης αλλά και τις Δαγκάνες του Καβουριού

 

 




Στο Δεύρερο μέρος θα μιλήσουμε για τις Μοίρες του Καρκίνου και τους Απλανής αστέρες όπως Προκύων και Asellus Borealis όπως επίσης και για τον Σείριο!