19 Ιανουαρίου 2022

Αστερισμός Καρκίνου - Stellar Uranium (Μέρος Δεύτερο)


Στον αστερισμό του Καρκίνου έχουμε περίεργα και γνωστούς απλανής Αστέρες! Μη ξεχάσουμε οτι από τον Καρκίνο ερχόμαστε και φεύγουμε απο τον Αιγόκερο φεύγουμε! Ωστόσο στις μοίρες του Καρκίνου και συγκεκριμένα στις 14 05 του Καρκίνου βρίσκουμε τον αστέρα Σείριο που έχουμε κάνει ένα ολόκληρο άρθρο και για τον αστερισμό του Μεγάλου Κύνα!

Απλανής Αστέρας Προκύων

Στις 25 47 μοίρες του Καρκίνου συναντάμε τον αστέρα Προκύων (Procyon)

Η ονομασία του βγαίνει απο την ελληνική λέξη Προ Κύων που σημαίνει πριν απο τον Σκύλο και αυτό γιατί προηγείται απο τον αστέρα Σείριο. Βρίσκεται στον αστερισμό του μικρού Κύνα που περιέχει 47 αστέρες! Ο Αστέρας Προκύων απέχει απο την Γη μας 11,41 έτη φωτός μακριά και εχει φύση Ερμή και Άρη και στον γενέθλιο χάρτη χαρίζει την υπερβολή αλλά και σε κάνει αδίστακτο, με επιχειρηματολογία, αναξιόπιστο και σου προσδίδει μία μηχανική ικανότητα μέ γρήγορο μυαλό και σε κάνει πολύ καλό ομιλητή!

Ο ήλιος περνάει πάνω απο αυτό το αστέρι στις 18 Ιουλίου και στην Αστρολογία ο αστερισμός προμυνεί πλούτο, φήμη, και καλή τύχη!

Η σφραγίδα του προσφέρει χρήματα και πλούτο αλλά και πολύ καλή τύχη!

 

Απλανής Αστέρας Asellus Borealis

Κατά τον Πτολεμαίο το αστέρι αυτό είναι ο Βόρειος όνος και ο ήλιος συναντά το αστέρι αυτό στις 30 Ιουλίου. Τον βρίσκουμε στις 07 32 μοίρες του Λέοντα και βρίσκεται στο
σώμα του Καρκίνου με δυνατή φύση Άρη και Ήλιου και δίνει Θάρρος, επιθετικότητα και σε κάνει πιο Ηρωικούς και προκλητικούς ηγέτες με κίνδυνο βίαιο θάνατο! Αυτοί που βρίσκονται κάτω απο την επιρροή του (στον γενέθλιο χάρτη) προμηνύει βίαιο θάνατο!

Απέχει απο τον ήλιο μας 158,41 έτη φωτός μακριά και φεύγει μακριά απο το ηλιακό μας σύστημα με 29 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και όταν θαμπώνει στον ουρανό σημαίνει ότι ειναι ένδειξη βροχής! Μαζί με τον Asellus Australis είναι τα γαϊδούρια που ήταν στην φάτνη κατά την γέννηση του Ιησού! Όταν τον δούμε στον Ωροσκόπο προκαλεί Πυρετούς πρόβλημα στα μάτια και ίσως και τύφλωση του Αριστερού ματιού, τραυματισμοί απο θηρία κ.λ.π

Ο Αστερισμός του Καρκίνου έχει πολλά να μας διδάξει.... ωστόσο θα παραμείνω σε αυτές τις πληροφορίες των αστέρων και θα επιστρέψουμε ξανά εδώ!