30 Αυγούστου 2022

Το ξόρκι της Καρδιάς (Γιαννιώτικο)

Αυτό το αλάνθαστο ξόρκι όπως το ονόμαζαν οι μάγισσες ήταν ένα τελετουργικό “Δεσίματος” αγάπης. Δυναμώνει περισσότερο την αγάπη και να μη φύγει ποτέ! Η Αγάπη!

 

Υλικά:

 

Κόκκινο πανί

Χρυσή Κλωστή

Ρόδα πανσέληνου

Μία ρίζα θαύμα του κόσμου*

Άνθη Λεβάντας

Φίλτρο Λεβόνις

Κερί τριαντάφυλλο

 

Τελετή:

Σε γέμιση του φεγγαριού ημέρα παρασκευή πάρε τα υλικά σου και πήγαινε στον βωμό σου, στο λευκό πανί που συμβολίζει την αγνότητα! Σκόρπισε πάνω στον βωμό λίγα ροδοπέταλα της πανσέληνου. Πάρε το κερί τριαντάφυλλο και ράντισε με το φίλτρο Λεβόνις και άναψε το! Όσο θα καίει το κερί τριαντάφυλλο, εσύ θα πάρει το κόκκινο πανί και θα το κόψεις σε δύο καρδιές που θα τις ενώσεις να φτιάξεις ένα μικρό μαξιλαράκι όσο οι παλάμες σου. Θα το ράψεις με χρυσή κλωστή και όσο θα ράβεις θα πεις:

“Ράβω την καρδιά σου, το μυαλό σου να μη βλέπεις άλλον εκτός απο εμένα. Όπως ξεσηκώνεται το κύμα της θάλασσας έτι και να ξεσηκωθεί το πνεύμα σου και να έρθεις τρέχοντας σαν σκυλάκι! ”

Αφού ράψεις την καρδιά βάλε μέσα λίγο βαμβάκι, μία ρίζα θαύμα του κόσμου, λεβάντα και λίγα ρόδα πανσέληνου. Ξανά ράψε το να κλείσει καλά και ράντισε το με το φίλτρο Λεβόνις. Να θυμάσαι κάθε πανσέληνο να το ραντίσεις μέχρι να ολοκληρωθούν δώδεκα!

*Ρίζα θάυμα του κόσμου έλεγαν οι μάγισσες την ρίζα Τζίνσενγκ, γιατί έμοιαζε με Μανδραγόρα και το θεωρούσαν οτι πρόσφερε τα θαύματα του Μανδραγόρα!