10 Οκτωβρίου 2022

Λύσιμο της Εκάτης (Γιαννιώτικο)

Στις γραφές των Ασφοδέλιων μαγισσών βρέθηκαν αφιερωμένα ξόρκια αφιερωμένο στους θεούς της νύχτας και της μαγείας! Κύρια μορφή ήταν η τρισυπόστατη μορφή της Εκάτης, μητέρας της θεά της μαγείας! 

Υλικά:

Ένα μαύρο κερί

Φίλτρο Φωσφόρος

Χώμα απάτητο

Ένα πιάτο τσίγκινο

Τελετή:

Σε χάση του φεγγαριού και κοντά στην αφέγγαρη νύχτα πάρε ένα κερί και άλειψε το με το φίλτρο Φωσφόρο, γιατί αυτό θα είναι το μοναδικό σου φως. Σε ένα πιάτο θα κάνεις δύο γραμμές να βγει ένας ισοσκελής σταυρός με απάτητο χώμα  που συμβολίζει το σταυροδρόμι της ζωής και σύμβολο της Εκάτης! Στο κέντρο του σταυρού θα τοποθετήσεις το μαύρο κερί και θα το ανάψεις λέγοντας:

“Σε καλώ ευγενική Δέσποινα Εκάτη, άγρυπνη κόρη της μακρόπνοης Αστερίας, Λαμπαδηδρόμους θεάς και νυχτοπεριπλανώμενη που χλωμή είσαι σαν το φεγγάρι.  Εκάτη των τριών οδών, θεά εσύ που κρατάς στα χέρια σου τα σταυροδρόμια και τον πάσσαλο ανάμεσα στους κόσμους. Στην λάμψη των αστεριών σε καλώ Ω θεά Εκάτη να διώξεις κάθε λογής κακό αο την ζωή μου και ελεύθερος να ειμαι εγω ο τάδε γέννα της τάδε!”

Μόλις φτάσει το κερί στο τέλος του σβήσε το και μάζεψε τα υπολείμματα και τράβα ρίξε τα σε ενα σταυροδρόμι! Κάθε βράδυ για 14 νύχτες θα βάζεις λίγο απο τον Φωσφόρο ανάμεσα στα φρύδια σου!