12 Οκτωβρίου 2022

Για να βγεις απο το αδιέξοδο (Γιαννιώτικο)

Οι Αμβρόσιες μάγισσες των Ιωαννίνων χρησιμοποιούσαν αυτό το ξόρκι για να ξετυλίξουν το κουβάρι της ζωής και να φωτίσουν την ζωή τους και να φύγουν απο το αδιέξοδο που ζούσαν! 


Υλικά:

Ένα γαλάζιο νήμα (τρία μέτρα περίπου)

Ένα κίτρινο η λευκό κερί

Φίλτρο Δώδεκα

Ένα πυρίμαχο σκεύος

Τελετή:

Σε χάση του φεγγαριού ημέρα ήλιου άναψε ένα κίτρινο η λευκό κερί αφού πρώτα το έχεις αλείψει με το φίλτρο Δώδεκα και θα πάρεις την άκρη του νήματος και θα το τυλίξει σιγά σιγά στο χέρι σου λέγοντας:

“Δοξασμένη Αριάδνη, αγνή αρχαία που τα πόδια σου πάτησαν το έδαφος της παλιάς και αρχαίας ιστορικής Κρήτης, ερωμένη του λαβύρινθου και των φιδιών. Σε κάθε γρίφο υπάρχει απάντηση, σε κάθε γρίφο υπάρχει μία λύση αλλά και κάθε παγίδα και μία γλυκιά απελευθέρωση. Αριάδνη εσύ που ξέρεις τους τρόπους να ξεφεύγεις απο τις πολύπλοκες και περίπλοκες καταστάσεις. Εσύ που όταν οι άλλοι βλέπουν κόμπους, εσύ βλέπεις λυμένα σκοινιά. Εσύ που βλέπεις τα σχέδια του κόσμου. Εσύ Ω ευγενική Αριάδνη άνοιξε μου τον δρόμο να βγω απο το σκοτάδι. Προσεύχομαι σε εσένα να μου ανοίξεις τα μάτια μπροστά στο μονοπάτι και καθοδήγησε με στο ταξίδι της ζωής και φέρε μου την λύση! ”

Μόλις τυλίξεις το γαλάζιο νήμα στο χέρι σου βγάλε το απο το χέρι σου και κάψε το νήμα στην φωτιά του κεριού! Τα υπολείμματα θα τα θάψεις σε μία γλάστρα!