4 Σεπτεμβρίου 2023

~ Αστρόπαιδα - τα παιδια των Άστρων η Περσίδες ~

Σύμφωνα με τους μύθους των μαγισσών της Ηπείρου έλεγαν πως απο τις 12 Αυγούστου μέχρι και 16 Αυγούστου ήταν η νύχτα των αστεριών της θεάς! Πριν πολλά χρόνια επι εποχής του Μέγα Αλέξανδρου και μετά η θέα Διώνη αποφάσισε να κάνει τρία παιδιά η θεά πήρε  λίγο χώμα απο τις Ρίζες της ιερά Φηγό και το έριξε επάνω στην κοιλιά τριών γυναικών που ήταν έγκυος! Η Αστραία η Ασταραία και ο Αστραίος (Εξού και τα Αστρόπαιδα απο το Αστρ) ηταν τα πρώτα επίσημα παιδιά της θεάς πριν απο τις Κόρες!

Λένε οτι η θεά πήρε το χώμα απο την ρίζα, εκείνες τις μέρες!

Τα Αστρόπαιδα αυτά είχα την δύναμη και την εξουσία και επάνω στον κανονικό κόσμο, αφού είναι υπαρκτά πρόσωπα και φυσικά στον μαγικό κόσμο ως το “Ιερό συμβούλιο των Τριών!” που καθορίστηκαν απο την θεά ως οι μόνοι δικαιούχοι στην ¨Αθανασία¨

Σύμφωνα λοιπόν με τους θρύλους, της διηγήσεις και τα γραπτά των μαγισσών οι ημέρες τους είναι αυτές! Απο12 Αυγούστου μέχρι 16. ακόμα και στην ιστορία της Μανωδεσσας για να την ευχήσουν όπως το έλεγαν το “Μύρωμα της μοίρας” η ¨Το Ευλόγημα¨ ήρθαν δύο μέρες μετά την γέννα! Η Μανωδέσσα γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1000 άρα δύο μέρες μετά εμφανίστηκαν και μετά τα 6 της παλι τις ίδιες ημερομηνίες! Έτσι οι μάγισσες αποφάσισαν να φτιάξουν μία γιορτή για τις Περσίδες που άναβαν φωτιά και χόρευαν γύρο απο αυτήν λέγοντας ιστορίες για αυτές και το τι έλεγε ο δικος τους θρύλος όταν τους έπιαναν στα πράσα! Η Μανωδέσσα σε μερικά τετράδια δίνει περιγραφές για το πως μοιάζουν!

Ωστόσο θα σας αφήσω σε αγωνιά μέχρι να διαβάσετε και αλλες πληροφορίες στο νέο μου βιβλίο “Οι τρεις κόρες της θεάς” και φυσικά στο βιβλίο Μανωδέσσα που γράφω τώρα!