31 Ιουλίου 2023

~ Το Μέλι ~

 ~ Μέλι ~ 


Ήρθε νομίζω η ώρα να μιλήσουμε για αυτό το τόσο σημαντικό υλικό των μαγισσών! Θα έχετε παρατηρήσει ότι πάντα στον απολογισμό του χρόνου που κάνω. Λέω την φράση «Να είναι γλυκιά και χρυσή σαν το μέλι!»

Λίγη ιστορία!

Το Μέλι ως σύμβολο γονιμότητας ήταν τόσο σημαντικό όσο για Αγάπη όσο και για την υγεία! Χρόνια αγκαλιάζω αυτό το υπέροχο υγρό όπως μας το δίνει η γλυκιά Μέλισσα!

Ένας από τους λόγους που αγάπησα το «Μέλι» είναι η ιστορία που είχα ακούσει και διαβάζουμε όλοι ότι το σώμα του Μέγα Αλέξανδρου βρισκόταν  στην σαρκοφάγο γεμάτο μέλι! Γιατί τι μέλι θα κρατήσει άφθαρτο το σώμα του, αφού δε χαλάει!

Χαρίζει ζωή!

Το μέλι τροφή θεών και θνητών που χαρίζει την αθανασία την δύναμη αι την θεραπευτική αξία! Πατέρας της Μελισσοκομίας θεωρείτε ο Αρίσταιος γιός του Απόλλωνα και της Κυρίνης!

Επίσης μη ξεχάσουμε ότι οι Μάντεις στο Μαντείο της Δωδώνης άλειφαν με ένα μείγμα την ιερά βελανιδιά με ένα υγρό με βάση το μέλι, να γλυκάνει και να δώσει το γλυκό του χρίσμα!

 Η Μανωδέσσα στην ιερή τράπουλα Ι.π.ά.κ είχε δύο σημαντικές κάρτες! Την Μέλισσα


και το Μελίσσι! Ενώ η ίδια είχε δημιουργήσει το «Μέλι της αγάπης» ένα μέλι που το δημιουργούσαν οι μάγισσες με υγρά και αλλα συστατικά για να γλυκάνουν η να γυρίσουν τον σύντροφο που είχε φύγει και να κολλήσει επάνω σου! Το φίλτρο Ανδροφόνος το κύριο συστατικό του είναι το Μέλι! όπως επίσης και η Μελόσκονη

Στην Μαγεία!

Το μέλι στην μαγεία εκτός από το να επιστρέψεις έναν σύντροφο, το χρησιμοποιούσαν ανα τους λαούς για να γλυκάνουν έναν εραστή προς εσάς, αλλά άλειφαν ροζ κεριά που σκοπό είχαν να γλυκάνουν έναν θυμωμένο άντρα η γυναίκα!

Σε άλλες παραδόσεις έκαναν τα λεγόμενα Honey jar Η αλλιώς στην Ελλάδα τα ονομάζουμε «Μελόβαζα» ουσιαστικά είναι βαζάκια με μέλι, βότανα, χαρτιά με επιθυμίες και αλλα συστατικά που το έκλειναν και άναβαν επάνω κεριά σε διάφορα χρώματα για να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι μάγισσες των Ιωαννίνων χρησιμοποιούσαν το μέλι όχι μόνο για να γλυκάνουν τον εραστή, αλλά και να γλυκάνουν τον πλούτο! Έπαιρναν ένα κερί σε μορφή γουρουνιού και του επάλειφαν με το «Μέλι της αγάπης» για να γλυκάνουν τα χρήματα και να έρθουν στον κάτοχο!  Υπάρχουν επίσης και ξόρκια που χρησιμοποιούνται για να προστατευτείς!

Τεράστια γκάμα ξορκιών που αφορούν το μέλι!

~ ΧΟΡΗΓΊΑ ~

Αν θες πραγματικά ένα καταπληκτικό  μέλι χωρίς συντηρητικά και θεσπέσια γεύση τότε δεν εχεις παρα να πάρεις από ΕΔΩ! Χρησιμοποιώ το μέλι αυτό για όλα μας τα προϊόντα μας!

ΞΟΡΚΙΑ

Ξόρκι το βάζο του Εχθρού!

Μελόβαζο για να τον γλυκάνεις

Το ξεκλείδωμα της Τύχης