4 Ιουνίου 2024

Πάν η Πάνας


Στα Ασφοδέλια γριμόρια (Γραμματικές των μαγισσών) βρέθηκαν αρκετά υλικά αφιερωμένα στον θεό Πάνα και στον Διόνυσο. Ένα απο αυτά τα υλικά ήταν ο Στάφυλος και ο  “Κισσοστέφανος” ας πάμε να δούμε λίγα για τον Πάνα!

Μύθος

Ο Πάνας είναι θεός των αγρών, των βουνών των κοπαδιών και τις άγριας φύσης και γενικός της Πανίδας! Ο Πάνας γνωστός για την τραγόμορφη εικόνα του σκορπούσε τον Πανικό. Γιός του Ερμή και της Πηνελόπης και είναι ένας απο τους ακόλουθους του θεού Διόνυσου! Στα πρώτα Χριστιανικά χρόνια ο Πάνας, μεταμορφώθηκε σε “Διάβολο” η “Σατανά” και άλλαξε τελείως και απο Λατρεία έγινε πίστη και φόβος.

Για τις μάγισσες:

Οι μάγισσες των Ιωαννίνων είχαν στα μπαούλα τους διάφορα υλικά! Ένα απο αυτά ήταν η “Πανόσκονη” η Σκόνη του Πάνα που ξεσήκωνε τις σεξουαλικές ορμές, με δύο συστατικά παρά πάνω, η σκόνη του Πάνα γινόταν “Σκόνη του Πανικού και τις οργής” που έφερνε σύγχυση στους εχθρούς! Έπειτα είχαν το “Φυλαχτό του Πάνα” . αυτό ήταν ένα φυλαχτό που μέσα έκρυβε το “μυστικό” του Πάνα που ουσιαστικά προστάτευε τα ερωτευμένα ζευγάρια, η αύξανε τις ορμές του αρσενικού αλλά και έκανε το αρσενικό αρκετά γοητευτικό. Τον Πάνα σαν θεο τον χρησιμοποιούσαν πολύ για να κάνουν ερωτικά δεσίματα για να μη μπορεί να φύγει. Τέλος υπάρχει μία ενέργεια για τα ομόφυλα ζευγάρια.