14 Μαΐου 2024

Κέρβερος ο Σκύλος του Άδη


Όταν πρώτο άνοιξα τα Ασφοδέλια γριμόρια, το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν ο Κέρβερος. Η κάθε ασφοδέλια μάγισσα, έφτιαχνε τον Κέρβερο σαν εικόνα και τον μελετούσε στην πρώτη σελίδα του γριμοριου. Αυτός φύλαγε καλά τα γραπτά μυστικά. Πάμε να μάθουμε λίγα πράγματα για τον Κέρβερο!

Στους Μύθους!

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ησίοδο, ο Κέρβερος είχε ηχηρή φωνή και 50 κεφάλια. Μητέρα του η Έχιδνα και πατέρας του ο Τυφών. Όχι  γιος της Κλειραιας. Αδερφός του ο γνωστός Όρθρος (θα μιλήσουμε άλλη φορά για αυτόν!)  Η παρουσία του Κέρβερου στον Άδη ήταν ξεκάθαρη. Ήταν ο Φύλακας τις εισόδου να μη μπει και να μη βγει τίποτα. Γνωστός ήδη απο τον Όμηρο αλλά χωρίς όνομα. Πολύ αργότερα με την επικράτηση του Χριστιανισμού ο Κέρβερος, πήρε γκρίζο χρώμα και ονομάστηκε “Γκουλάντ” το σκυλί της Κολάσεως.

Για τις Μάγισσες!

Πάμε τώρα να δούμε μερικά πράγματα για τον Κέρβερο! Η πρώτη που χρησιμοποίησε τον

Κερβέρια Ψυχή
(Τελετουργικό!)

¨Κέρβερο¨ ήταν η Κλειραία για να δέσει τον πρώτο εραστή της. Πήρε απο τους θησαυρούς του Μαντείου της Δωδώνης, ένα χάλκινο άγαλμα σκύλου που το ονόμασε κέρβερο. Και ας μην ήταν. Μετέπειτα όταν οι Ασφοδέλιες μάγισσες ξ ανοίχτηκαν και δημιούργησαν ένα αγαλμα του Κέρβερου που τον χρησιμοποιούσαν ως φύλακα τις μάγισσας και του βωμού. Όταν η μάγισσα έπεφτε για την γνωστή σε εμάς “Κατάβαση” ο Κέρβερος ήταν έτοιμος (Ξορκι) να φυλάει το σώμα και την ψυχή της. Ωστοσο για τον Κέρβερο αφιέρωσαν έναν ολόκληρο τόμο που μέσα περιείχε τελετουργικά που σκοπό είχαν να σκίσουν τους εχθρούς με τα δόντια και τα νύχια του Κέρβερου. Όπως επίσης ο Κέρβερος τιμωρούσε τους εχθρους τις μάγισσας!

 


Ήθελε και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να γνωρίζεις όλες τις πτυχές του, γιατί αν δεν γνωρίζεις καλα, ο Κέρβερος θα γυρίσει και θα σε δαγκώσει.