Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Τα Κίρκια Μάγια (Κερί γουρούνι)

Τα Κίρκια Μάγια
(Τα μάγια της μάγισσας Κίρκης)
Σύμφωνα με την Γιαννιώτικη παράδοση τα Κίρκια μάγια ήταν ξόρκια εμπνευσμένα από τα μάγια της Μάγισσας Κίρκης* όπου ο Όμηρος μας λεει πως έκανε τους άντρες του Οδυσσέα «Γουρούνια!»

Στην Ηπειρωτική μαγεία τα γουρούνια είχαν μία εξαίσια θέση στα μπαούλα τους! μέχρι και τον 19 αιώνα τα γουρούνια ήταν πήλινα και  εκαιγαν επάνω κεριά η λάμπες πετρελαίου!Η Γιαγιά μου λοιπόν πήρε τούτη την γνώση και δημιούργησε τούτα τα κεριά! Έριξε μέσα μερικές σταγόνες ελαίων και σκόνες βοτάνων και δημιούργησε μία σειρά ξορκιών γουρουνιών.  Το κάθε ένα χρώμα αντιστοιχούσε και στο κάθε ένα μαγικό σκοπό!

Το ροζ ήταν για τον έρωτα!
Το πράσινο ήταν για το χρήμα
Το μαύρο για την τιμωρία και υποταγή
Το Λευκό για νομιμότητα

Μέσα στα γραμμένα της γιαγιάς και  συγκεκριμένα «το γριμόριο της αναγέννησης» βρέθηκαν οι τυπικές διαδικασίες δημιουργίας αλλά και  ξόρκια από τα Κίρκια μάγια.

Εμείς στο μυρόλι κρατάμε την παράδοση της γιαγιάς και  πάντα με σέβας στην τέχνη κατασκευάζουμε τα κεριά πάντα με την ιδική τυπική διαδικασία! Αφού δημιουργήσουμε τα κεριά τους λέμε τα μαγικά λόγια και έπειτα μπαίνουν στα ράφια του Μυρόλι!   Αν πιστεύεις λοιπόν πως χρειάζεσαι ένα από αυτά δεν έχεις παρά να τηλεφωνήσεις  στο 2108612110 η να μπεις στο φόρουμ μας και να διαβάσεις ξόρκια με τα γουρούνια!

Υ.Σ:Όπου αλλού λοιπόν βρείτε το κερί γουρούνι εκτός από εδώ, δεν είναι δικά μας και  δεν έχουμε δώσει την συγκατάθεση για να πουληθούν! Το κερί γουρούνι θέλει τα λάδια, σκόνες και λόγια!

Αν δεν γίνουν αυτά είναι απλά κεριά!

ΞΟΡΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου