28 Απριλίου 2021

Τα κεριά της Κασσιανής (Γιαννιώτικο)

Αυτό το γριμόριο της Γιαγιάς μου που έγραφε μέσα τα ξόρκια για της άγιες ημέρες της μεγάλης Εβδομάδας. 22 χρόνια μετά τον θάνατο του παππού μου η γιαγιά μου αποκάλυψε αυτό το μυστικό, που άλλος κανείς δεν ξέρει. Κάθε μεγάλη Τρίτη μετά την λειτουργία η γιαγιά μου έπαιρνε 3 λαμπάδες η κεριά και πήγαινε στο σπίτι όταν έμπαινε στο σπίτι η γιαγιά εξαφανιζόταν έκρυβε τα κεριά και γύρναγε. Απόψε θα σας δώσω για δεύτερη φορά αυτό το ξόρκι που το καθαρόγραψα.


Υλικά:

Τρις λαμπάδες

Έλαιο Μύρου ή Μυρόλι 

Βάγια (Δάφνη)

Μόσχος λευκός

Μεγάλος Αγιασμός

Διαδικασία:

Την ημέρα της μεγάλης τετάρτης που ακούμε το τροπάριο της Κασσιανής παίρνουμε τρις λαμπάδες, μόλις πας στο σπίτι σου, Λιώσε τα κεριά και πάρε τα φυτίλια και κράτησε τα στο εικονοστάσι μέχρι να τα χρειαστείς. Αφού λιώσει το κερί ρίξε 10 σταγόνες λευκού υγρού μόσχου και 10 σταγόνες έλαιο Μύρου η Μυρόλι  και λίγο σκόνη από τα βάγια που είχαν από την Κυριακή των Βαΐων. Μόλις το κερί λιώσει καλά και ανακατευτούν τα έλαια και το κερί πάρει άρωμα. Άσε λίγο να κρυώσει και πλάσε ένα κερί. Άνοιξε φύλο με το κερί και στην μία άκρη βάλε τα φυτίλια των κεριών που έχεις βάλει στο εικονοστάσι και φτιάξε ένα καινούριο κερί τυλιχτό. Το επαλείφουμε με λευκό υγρό μόσχο όλο για να πάρει μυρωδιά. Αφού είναι έτοιμο. το βάζουμε επάνω στον Βωμό (Δεν είναι απαραίτητο) η κοντά στο εικονοστάσι και λέμε τον ψαλμό Ζ7 3 φορές.


«Σήκω, κύριε, χωρίς οικτρισμούς και

σπεύσω θυμωμένος εις την βοηθειαν μου.

Φανέρωσε το ύψος της δυνάμεως σου

γύρω από τα πέρατα του στρατοπέδου

των εχθρών σου, ώστε να μην διαφύγει

κανείς την τιμωρία σου. Εξεγέρθητη εις

υπεράσπισην μας. Κύριε θεός μου εν

ονόματι του προστάγματος το οποίο

καθόρισες νομοθέτη σου, ότι πρέπει

να βοηθούνται και να προστατεύονται

οι αδικούμενοι, να πατάσσονται δε οι

ασεβείς και οι άδικοι».


Αφού το διαβάσουμε το βάζουμε στο εικονοστάσι πίσω από μία εικόνα της παναγίας. Το κερί αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γυρίσει ο χαμένος έρωτας στον γάμο, να φέρει προστασία και να και για επιτυχία που θα σας γράψω σε άλλα ξόρκια…