16 Φεβρουαρίου 2022

Αστερισμός Παρθένος - Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)

Σαν ζώδιο το γνωρίζουμε οτι είναι τις τάξης και της Ηθικής! Άραγε ο Αστερισμός τι έχει να μας προσφέρει; Ας μάθουμε λοιπόν!


Λίγα λόγια για την Παρθένο!

Βρίσκεται στο δεύτερο Τεταρτημόριο και κυβερνά τον έκτο οίκο!

Συνορεύει με τον Αστερισμό του Λέοντα και Ζυγού όπως επίσης με την Κόμη της Βερενίκης και τμήμα του Βοώτη! Περιέχει 169 Αστέρια με τα 12 να είναι απλανής

αστέρες (Fixed Stars). Ο ήλιος μπαίνει στην Παρθένο ζωδιακά απο τις 23/08 έως 23/07 ωστόσο στον Αστερισμό περνάει στις 16/07 με 31/10. Υπήρχε η πεποίθηση οτι ο Ερμής όταν δημιουργούνταν το σύμπαν βρισκόταν στην Παρθένο.

Στους μύθους είναι η Εριγόνη κόρη του Ίκαρου αλλά και την Αστραία κόρη του Τιτάνα Αστραίου που τέθηκε να υπερασπίζετε τον Δία και οχι τον Κρόνο! Ο Πτολεμαίος αναφέρει οτι τα αστέρια στο κεφάλι έχουν φύση Ερμή και λίγο Άρη, ενώ στην ζώνη μοιάζουν με Ερμή και Αφροδίτη, ενώ τα αστέρια στα πόδια έχουν φύση Ερμή και λίγο Άρη. ΣΤα χέρια της κρατάει ένα Στάχυ, γι αυτό και την είπαν Περσεφόνη η Προσερπίνα κόρη της Δήμητρας!!!

Εποχή της Παρθένου

Η Εποχή της Παρθένου κρατάει απο το 12.950π.χ με 10.800π.χ έχει να μας διδάξει την εισαγωγή της Θεάς μητέρας Γαίας όπως προδίδει και βλέπουμε στα σπήλαια
όμορφες μορφές γυναικείων χοντρών ειδώλων όπως επίσης ξεκινάει η Μητριαρχική εποχή! Βρισκόμαστε στην μεταβατική περίοδο της Μεσολιθικής και τις νεολιθικής εποχής και ο παγετός που λιώνει σιγά σιγά και έχουμε την εξημέρωση των φυτών και ζώων. Αναπτύσσετε η ποικιλία των τεχνικών κυνηγιού η προσαρμογή των ανθρώπων και η εμφάνιση του Αζιλαίου πολιτισμού στην Ευρώπη.

Σύμβολο της Παρθένου

Το σύμβολο του αστερισμού της Παρθένου είναι σχεδόν ίδιο με του Σκορπιού, ωστόσο μοιάζει με το πεζό M που στα λατινικά είναι το αρχικό της Ιατρικής. Η ουρά μοιάζει με την απεικόνιση του εντέρου, καθώς ο Παρθένος κυβερνά αυτό! Στο Φοινικό αλφάβητο σημαίνει το ΝΕΡΟ σε συνδυασμό με την άκρη του να μοιάζει με ένα ψάρι!

Στο δεύτερο μέρος θα μιλήσουμε για τους Απλανής αστέρες Spica όπως επίσης και με τον αστέρα Vindemiatrix!