23 Φεβρουαρίου 2022

Αστερισμός Παρθένος - Stellar Uranium (Μέρος δεύτερο)

Στην Αττική διάλεκτο παρθένος σημαίνει “Κόρη”, ενώ στην Ιωνική διάλεκτο του 5ου


αιώνα  ονομαζόταν
Spicifera Virgo. Κατά τον Βεργίλου η Παρθένος είναι ο προστάτης του Αυγούστου!!

Απλανής αστέρας Vindemiatrix

Η Ελληνική ονομασία του Αστεριού αυτού είναι Προτρυγετήρ που σημαίνει “Ο συλλέκτης των σταφυλιών!” τον συναντάμε στις 9 56 μοίρες του Ζυγού και ο ήλιος συναντά αυτό το αστέρι στις 2 Οκτωβρίου!

Σαν αστέρας ο Vindemiatrix έχει φύση Κρόνου και Ερμή και σε κάνει βαθύ ψεύτη, κλέφτη και δημιουργεί σκάνδαλα. Απέχει απο την Γη 109,6 έτη φωτός και πλησιάζει την γη μας με 14,6 χιλιόμετρα ανα δευτερόλεπτο.

Αν τον πετύχουμε στο μεσουράνημα η στον Ωροσκόπο τότε σε βοηθάει στην διανοητική συγκέντρωση και σε κάνει να θέλεις να γινεις αρχιτέκτονας και επιχειρηματία! Ωστόσο σε συνδυασμό Κρόνο η Ποσειδώνα σε κάνει καταθλιπτικό σκεπτικό με δύσπνοια!

Για τις μάγισσες το αστέρι αυτό είχε μία ιδιαιτερότητα! Είχαν μία αρκετά δυνατή σφραγίδα που σκοπό είχε να σε κάνει έξυπνο και καλή πνευματική συγκέντρωση!


Απλανής Αστέρας Spica η Στάχυς

Στα Λατινικά Spica σημαίνει στάχυ και είναι το στάχυ της Παρθένου! Τον συναντάμε στις 23 50 μοίρες του Ζυγού και ο ήλιος περνάει απο πάνω του στις 16 Οκτωβρίου! Απέχει απο την γη 262 έτη φωτός και επειδή βρίσκεται στην Εκλειπτική τροχιά της Σελήνης τον αποκρύβει και η τελευταία φορά που έγινε απόκρυψη ήταν το 1783 και θα ξανά γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου 2197μ.χ!

Ο Στάχυς έχει φύση Αφροδίτη και Άρη σύμφωνα με τον Πτολεμαίο και χαρίζει πλούτο, φήμη, επιτυχία και γλυκιά διάθεση, αγάπη για την τέχνη και την επιστήμη! Είναι ένα καλό αστέρι και μαζί με τον Αρκτούρο του Βόωτη και τον Ντενέμπολα του Λέοντα δημιουργούν τον Εαρινό Τρίγωνο!

Για τις μάγισσες ο Στάχυς ήταν ένα πολύ τυχερό αστέρι για αυτό και πολύ θεωρούσαν οτι αν τον κατεβάσεις στο “πιάτο σου ” θα φτιάξεις την σφραγίδα και θα σου προσφέρει πλούτο, φήμη και ευημερία αρκεί να βρεις το αστέρι αυτό στον Ωροσκόπο η στο Μεσουράνημα!