3 Μαρτίου 2022

Αστερισμός Μικρής Άρκτου- Stellar Uranium


Η Μεγάλη κατσαρόλα όπως αναγνωρίζετε στον Ουράνιο θόλο απο τους ανθρώπους είναι η μικρή Άρκτος! Είναι ένας απο τους 88 αστερισμούς του Πτολεμαίου και βρίσκεται κάτω από τον αστερισμό του Δράκου τον αστερισμό του Κηφέα και της Μεγάλης Άρκτου!

Ο Αστερισμός

Στους μύθους κρύβετε ο Αρκάς γιος της Καλλιστώ και του Δία! Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο

τα αστέρια του αστερισμού έχουν φύση Κρόνου και με λίγο Αφροδίτη και λέγετε οτι δίνει αδιαφορία και απελπισία του πνεύματος και σε οδηγεί σε πολλά προβλήματα! Ο Αστερισμός έχει 39 Αστέρες με τα 8 να είναι Απλανής με βάση τον Polaris η αλλιώς Πολικός Αστέρας! Είναι ένας αστερισμός που δεν αναφέρεται ούτε απο τον Όμηρο ούτε και απο τον Ησίοδο γιατί δεν ήταν αποδεκτός απο τους Έλληνες μέχρι και το 600π.χ. παλαιότερα πίστευαν οτι είναι τα φτερά τους αστερισμού του Δράκου! Τα στέρια θα τα βρεις στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων και του Καρκίνου!

Αστέρας Polaris

Ο Ήλιος συναντά τον Πολικό αστέρα στις 19 Ιουνίου και το Polaris βγαίνει απο την Λατινική λέξη που σημαίνει κοντά στον Πόλο! Άλλη ονομασία ειναι η Κυνόσουρα που


σημαίνει η Ουρά του σκύλου. Τον συναντάμε στις 28 34 μοίρες των Διδύμων και απέχει απο την Γη μας 430 έτη φωτός μακριά! Κατά την διάρκεια Ακμής της βασιλείας των Αιγυπτίων την θέση του πολικού αστέρα ήταν το αστέρι Thuban του αστερισμού του δράκου!

Ο Polaris έχει φύση Κρόνου και Αφροδίτης σε συνδυασμό με λίγο Ήλιο και σε κάνει Ατημέλητο, αρκετά ανήθικο, ξεδιάντροπο, επαναστατικό, μοχθηρό και ερωτικές θλίψης! Στην Κίνα τον θεωρούσαν τον Μεγάλο έντιμο Άρχοντα των Ουρανών! Όταν τον βρίσκουμε στον Ωροσκόπο σε κάνει καλοδιάθετο, Υγιές και σου προσφέρει Κέρδος απο Βιομηχανία και τον Γάμο.