30 Μαρτίου 2022

Αστερισμός Αργώ - Stellar Uranium


Σήμερα θα ταξιδέψουμε με ενα καράβι αστερισμό! Με έναν απλανή αστέρα που θα μας αφήσει να ταξιδέψουμε και 3000 χρόνια!

Ο Αστερισμός

Αργώ η Argo Navis λέγετε ο αστερισμός που συνορεύει με τον αστερισμό του Κενταύρου της Ύδρας και του Μεγάλου Κύνα και περιέχει 829 αστέρες και 18 απλανής αστέρες με βασικό τον Κάνωπος η Κάνωβος!

Η αλήθεια ειναι οτι απο τους 88 αστερισμούς του Πτολεμαίου δεν αναγνωρίστηκε απο την σύγχρονη Αστρονομία! Η αλήθεια ειναι ότι σαν αστερισμός

“Διαμελίστηκε” και πλέων ειναι “Τέσσερις” Πυξίς (Pyxis), Πρύμνα (Puppis), Τρόπις (Carina) και Ιστία (Vela).

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο τα αστέρια του Αστερισμού έχουν φύση Κρόνο και Δία και χαρίζει ευημερία, εμπόριο, ταξίδια και δυναμικό μυαλό. Τα αστέρια του εκτείνονται στις μοίρες απο τον Λέοντα μέχρι τον Σκορπιό και τα περισσότερα αστέρια βρίσκονται στον Γαλαξία μας (Milky Way) και κορυφώνεται στις 1 Μαρτίου!

Νομίζω δε χριάζεται να αναφέρω για τον μύθο της Αργό και πιο καράβι ειναι!

 

Αστέρας Canopus η Κάνωπος!

Βρίσκεται στις 14 58 μοίρες του Καρκίνου και ο ήλιος συναντά αυτό το αστέρι στις 6 Ιουλίου! Κάνωπος σημαίνει ουσιαστικά απο τον Κάνωβος που ήταν ο πλοηγός του
Μενέλαου, βασιλιά της Σπάρτης που έφυγε για την Τροία το 1183π.χ ! Απέχει από το ηλιακό μας σύστημα 312 έτη φωτός μακριά και τον βρίσκουμε στο τρίτο μέρος του αστερισμού Carina η Τρόπις! Είναι ο δεύτερος φωτεινός αστέρας μετά τον Σείριο!

Έχει φύση Κρόνου και Δία και σε κάνει Αξιοπρεπή, Ευσεβή, συντηρητικό, Εγκρατή! Έχει σημειωθεί οτι αυτοί που γεννήθηκαν με τον αστέρα αυτόν είναι Συγγραφής, Ηθοποιοί και κυρίως αυτοί που κάνουν ταξίδια!

Όταν τον βλέπουμε στον Ωροσκόπο σε κάνει να αγαπάς τα ταξίδια, αλλά σε κάνει να υποκινείς τους καυγάδες! Όταν ωστόσο τον βλέπεις στον 10 οίκο (μεσουράνημα) τότε θα σου χαρίσει Τιμή και μεγάλη δόξα, φήμη και πλούτο!

Για τις μάγισσες!

Αυτός ο Αστέρας στο Stellar Uranium σε βοηθάει μέσο της Σφραγίδας να κάνεις ασφαλές ταξίδια και να έχεις μεγάλη δόξα όπως αυτή της Αργώ! Τα ξόρκια που τον συντροφεύουν είναι τεράστια θα έλεγα και η επιτυχία ειναι 100%!